Minnen från 1984-2015

Olika händelser med foton presenteras här.

Fylls på mer bilder vart eftersom jag hittar lite mer i arkivet…

Bilderna tagna 1984-85 när jag börjar sätta ihop Lo Wushu.

 


Bild från 1985 när jag började hos Bo Chin Na. Här nedan ser vi mig och Bosse i deras lokal på Navestadbadet.

Bilden nedan visade jag upp Lo Wushu hos Bo Chin Na.


Bilder från 1988 här nedan, där jag med andra hade en uppvisning på Chic-diskotek som ägdes av Chen Yu och Mu Hsueh-Liang.

Mu visar upp en dans här nedan.


De här bilderna nedan är tagna i vår första egna lokal på Bryggaregatan i början av 1990. Här har vi många minnen ifrån, då vi ett tag var ganska många utövare. En lokal vi hade i mer än 10 år.


År 1996 var första gången som vi kom i kontakt med Willem de Thouars på ett seminarium i Göteborg. På den tiden under senare 90-talet fram till 2001 anordnade vi seminarium med (Uncle).

Foto från ett seminarium i Kun Tao Silat de Thouars som hölls av Matthew R Cohen och som arrangerades av Anders Julvéus i Stockholm.
Matthew Cohen, när han besökte oss slutet av 90-talet för att hålla i följande teman: Kun Tao Silat (17-18/5 -97), Kun Tao Silat med Willem (2-3/8 -97), Kun Tao Silat 22-23/11 -97, Kun Tao Silat (21-22/3 -98), Kun Tao Silat med Willem (3-4/6 -98). Övriga seminarium var med Bagua, Taiji och Yoga m.m.

Här nedan bilder tagna i Stockholm på ett seminarium som anordnades av Marlow.

Här nedan ser vi mig vid ett seminarium som (Lo Wushu) höll i Dansstudion i Norrköping, slutet av 90-talet. Från vänster i bild: Matthew R Cohen, Lennart Olsson och Willem de Thouars.

Two Kun Tao Silat brothers visit us in Norrköping. Matthew & Willem (Uncle).

Här nedan ser vi bilder från 2001 när jag startade min träning i Kina hos Jing Zhen Zhong.

Här introducerade Jing mig för Baji mästaren He Song Ji 何松吉。

Min son i armarna på Jing och hans fru..


Bild från Folkparken år 2001 där vi utövar parvis träning i Taiji Quan. Något som var mera vanligt att vi besökte förr på sommaren.


År 2004 lärde jag mig Taiji Jian 42 form av Chen Laoshi i Changchun. Samtidigt som jag lärde mig Chen Taiji Quan 56-form.


Lite utdrag med bilder från summercamp (SC).

Kamp i ringen på SC-2003.
Bild från SC-2004 (teknik från Sanji)
Gruppbild från SC-2005 som den gången var inomhus i vår lokal på Industrigatan.

Nedan ser vi en bild från det sedvanliga endags-lägret vi har på sommaren. Vi kallar dem för Summercamp (SC), gruppbilden här är tagen år 2006. Vi håller normalt på från 9-16 med olika slags övningar med teman inom yttre och inre arter.


Zhang Dongqing besökte oss år 2007, för ett kortare seminarium i Wu Taiji Quan den lutande stilen.


Pekingspelen år 2008 var ett arrangemang för barn och ungdomar som Norrköpings kommun drog igång, där olika föreningar ställde upp för dem med gratis träning. Tanken var att man skulle nå ut till barn och ungdomar som var mellan 7-22 år gamla och totalt ca 22.000 i antal.

Lo Wushu var i brottarlokalen vid Himmelstalund, Skarphagsskolans gymnastiksal och Rambodalsskolans gymnastiksal. Vi tog hand om ca 190 st barn under Peking spelen.

Här nedan ser vi de olika platserna vi tog emot barnen på.

Brottarlokalen

Skarphagsskolans gymnastiksal

Skarphagsskolans gymnastiksal
Skarphagsskolans gymnastiksal
Rambodal
Rambodal

 


År 2010 här nedan hade vi seminarium med Zhang Dongqing i Yang Shi Taiji Quan 28-form.

Gruppbild 2010-04-21

2010 gjordes det besök i Stockholm på ett av Marlows berömda seminarium med Uncle.

År 2010 från vänster: Jimmy, Lennart, Uncle och Micke.

År 2010 fick jag möjlighet att träna ihop med Ding Shui-de och An Li i Taiji Dao. An Li är flerfaldig guldmedaljör inom Taiji i hela Kina och elev till Ding Shui-de. Ding Shui-de är 5:e generationens mästare inom Yang Shi Taiji Quan. Här nedan är Ding Shui-de 83 år gammal.


Ett återseende med olika Baji mästare i samband med en wushu tävling som ägde rum i Changchun år 2010. Här nedan ser vi bl.a. He Song Ji 何松吉 och hans elev Meng Xiang Qi.

Fick även möjlighet att vara funktionär för att kunna vara närvarande vid tävlingsarenan med att fota och filma.


Erfarna och duktiga mästare inom både wushu och taiji fick jag möjlighet att träffa under wushu tävlingen år 2010.

Domargänget.
I samband med wushutävlingen år 2010 hamnade jag i pressen och blev intervjuvad om min vistelse där och intresset av kinesisk kampkonst. (列纳特 )

Ibland händer det att vi tränar utomhus även på vintern, snöpulsning och tekniker i djupare snö. Inte så vanligt längre med de vintrar vi har numera..


Gruppbild tagen i samband med summercamp och workshop som Lo Wushu höll med Jing Zhen Zhong här i Norrköping år 2011.

Olika appliceringar visades bl.a. inom Tanglang, Qin Na, Taiji och Baji.

Även mindre workshops hölls i samband med att Jing besökte oss.

Här nedan visar jag storebror Jing hur Norrköping ser ut, han var mycket glad för alla upplevelser och att få träffa allesammans med gemensamt intresse.

 


Här ställde vi upp 2011, och visade lite av oss där man hade kinesiskt tema på Konstforum i Norrköping.

År 2012 höll Lo Wushu i seminarium med Willem de Thouars i Kun Tao Silat. Det blev ett kärt återseende för många inklusive mig.

När Uncle kör på blir det många övningar och vinklingar att träna på, något som uppskattades mycket av mig och José här nedan.


År 2013 hade vi besök av Michael Marlow med assistans av Johan Pettersson som höll i seminarium inom Kali & Silat.


Ibland har vi utbyte med vänföreningar med gemensamma teman. Här nedan på bild ser vi Bosse längst ut till vänster. Huvudman för Si-Gung Bo-Chin Na Kung Fu.


När vi inte tränar inomhus så blir det alltid någon träning, om inte annat utomhus istället..


År 2015 fick jag äran ihop med andra Baji mästare, visa upp Baji på Skulpturparken i Changchun.

Traditionella kläder, denna dag var temat kultur i alla dess former. Jag representerade då Baji och traditionell kampkonst och med mig så blev det även en viss symbol utanför Kinas gränser.


År 2015 hann jag även med att tävla inom Baji och Taiji.


År 2015 fick jag chansen att även träffa Su Changlai-苏长来 som är professor inom wushu. Han hade tydligen sett mig tävla..

Det var även intressant att få träffa Liu-Cheng-rui-刘成瑞 här nedan som är mästare inom Shaolin och bönsyrsan.


Härliga minnen att se tillbaka på, ett stort tack till alla som bidragit till dem. Gammal som ung, träningen passar alla oavsett, ser fram emot nya minnen att lägga till.

P.s. Har du märkt att vi har alltid något nytt i görningen nästan varje år, vill du vara med och ta del av detta. Bara hör av dig så får du också uppleva minnesrika upplevelser, allsidig och kul träning..

– Lennart