Om Jing Zhen Zhong 荆振忠

År 2011 hade vi Jing på besök här i Norrköping en sann mästare som än idag skövlar guldmedaljer numera inom Taiji Quan.

När Jing var aktiv i olika tävlingssammanhang inom wushun så representerade  han Jilin´s wushu team, mellan 1975-1983. Han deltog även på samma tävlingar som när Jet Li deltog mellan 1976-1979. Jet Li representerade då Beijing. Jing har även fått äran att träffa Pan Qingfu en stormästare från Jilin trakten även kallad för ”järnnäven”.

Bilden nedan när Jing undviker ett spjut.

Jing Zhen Zhong började sin karriär inom wushu när han var åtta år och nu år 2017 är han 57 år. Jing jobbade under en tid i tonåren med att ta fram wushu nivåer för amatör och elit.

Idag har han mestadels gått över till att utöva och instruera inom taiji i olika former när han inte arbetar som rektor på en skola eller dömer i wushutävlingar.

Här nedan ser vi en bild från en filmdebut som Jing gjorde.

Jing var med och spelade i två filmer som:

Guài Xiá 怪侠 och Lin Hai Xue Yuan 林海雪原

Här nedan en bild från år 2001 i Jing´s wushuskola.

Bilder tagna när vi instruerade för en fransk klass som besökte Jing år 2013.

Genom Jing får man äran att träffa många betydelsefulla personer för wushu och taiji som här nedan, wushuprofessor Su Changlai 苏长来.

Jing kommer från staden Changchun som räknas som huvudstad i Jilin-provinsen, en mångmiljonstad där man räknar med att nästan 20-30 % av invånare deltar i någon form av kampkonst. Allt ifrån motionsnivå till elitnivå, från att utövas i parker eller i särskilda skolor. Inriktningen är på sport, traditionell kampkonst eller för att uppnå en bättre hälsa.